Sayfalar

ANDROİD CİHAZLARDA "KÖTÜ İNTERNET BAĞLANTISINDAN KAÇINILDI" SORUNU ve ÇÖZÜMÜ

Bu yazıda Android cihaz kullananların sık karşılaştığı bir sorunun nedeni ve çözümünü göstereceğim.








"Kötü internet bağlantısından kaçınıldı" sorunu neden oluşur?

Android sürekli gelişen bir mobil işletim sistemi. Fakat bu sorun Android kullanıcı arayüzünün hala gelişmesi gerektiği kanaatini oluşturuyor. "Kötü internet bağlantısından kaçınıldı" ifadesinin bize anlatmaya çalıştığı bağlanmaya çalıştığınız ağda sizinle aynı IP adresine sahip bir cihaz (IP ÇAKIŞMASI) olduğudur. Fakat Windows kullanırken bir IP çakışması söz konusu olursa "Windows IP çakışması tespit etti" tarzından bir uyarı ile sizi uyarıyor. 

IP Olayı üzerinde biraz durursak IP adresini şu şekilde ifade edebiliriz, IP adresiniz sizin o ağdaki benzersiz kimliğinizdir ve benzersiz olmalıdır. IP adresi olmadan hedef modem ile bağlantı kurmanız söz konusu olamaz. Eğer Android cihazınızda "Kötü internet bağlantısından kaçınıldı" hatası görürseniz IP adresiniz benzersizliğini kaybetmiş demektir.

ÇÖZÜM

Bu sorunu çözmek için modemin bize atamaya çalıştığı IP yerine kendi IP adresimiz el vereceğiz. Kablosuz menüsünden bağlanmak istediğiniz ağa basılı tutun. Ardından IP ayarları na basın. DHCP yerine Statik seçin ve yeni IP adresinizi girin. Kaydet e bastıktan sonra ayarlarınızın uygulanabilmesi için Wİ-Fİ' ı açıp kapamanız gerekebilir. Sorunumuz çözülmüştür.

RESİMLER ALINTIDIR!


AfkTech ©