25 Ekim 2015 Pazar

GALAXY S3 CLOCK WORK MOD (CWM) RECOVERY YÜKLEME (Bilgisayarsız)

Selamlar. Bu yazıda Galaxy S3'e nasıl CWM yükleyeceğinizi öğreneceksiniz. CWM'nin yararlarından başlayalım.







CWM NE İŞE YARAR

CWM sonradan yazılan, oldukça popüler ve kullanışlı bir recovery moddur. Varsayılan recovery modlardan farkı; dokunmatik arayüzüne sahip olması ve bilgisayara ihtiyaç olmadan CWM ile ROM flashlayabilmenizdir.


CWM NASIL KURULUR

CWM kurabilmeniz için cihazınızda kesinlikle root olmalıdır. Root nasıl atılır, buradan bakabilirsiniz. Cihazınızda root olduğunu varsayarak devam ediyoruz. Bilgisayarsız CWM kurma işlemimizi Google Play Store'da buluna bir uygulama sayesinde kolayca halledebileceğiz. İlk olarak buradan söz konusu uygulamayı cihazınıza indirin. İndirdiğiniz uygulama yani ROM Manager sayesinde kolayca CWM kurabilecek ve ayrıca kolayca cihazınıza uygun ROM'ları bulup inirebileceksiniz.

ROM Manager'i indirdiğinizi varsayarak devam ediyoruz. ROM Manager'ı açın. Root izni isteyecektir izin verin. En üstte "Recovery Setup" seçeneği var. CWM'yi buradan kuracağız.
Onun altındaki seçenek ise (Reboot İnto Recovery) cihazınıza recovery moda geçirir.

"ROM management" başlığı altında ise 3 seçenek görüyoruz,

- Install ROM from SD Card: ROM'u SD Card içinden seçip kurmanıza yarar.

- Download ROM: Kolayca ROM indirebilmeniz için verilmiş bir seçenek. Pro versiyonunda bütün ROM'ları bir liste içinde bulabiliyorsunuz.

- Check For ROM Updates: Eğer kurduğunuz bir ROM var ise güncellemelerini kontrol edip indirmeye yarar. Bu sayede kullandığınız ROM hep güncel kalır.

Diğer seçenekler ise yedeklemeye yarar. Şimdi CWM kurmak için "Recovery Setup" bölümüne girelim. Alt tarafta "Clock Work Mod Recovery" seçin. Sonraki aşamada cihaz model onayı isteyecek, cihazınızın seçip onayı verin. Bu aşamada hatayla karşılaşmazsanız CWM kuruldu demektir. Ana menüden "Reboot into Recovery" seçeneğine giderek CWM'yi açabilirsiniz.




 Şayet açılmaz ise el ile başlatmanız lazım bunu yapmak içinde cihazı kapatın. Ses kısma tuşu ve kilit tuşuna basın. Cihaz açıldığında kilit tuşunu bırakın ve bekleyin. CWM menüsüne yönlendirileceksiniz.


DETAYLI ANLATIM İÇİN>>>>>


Cihazda oluşabilecek her türlü hasar kullanıcı/uygulayıcıya aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder