14 Nisan 2015 Salı

GOOGLE SMARTLOCK GELİYOR!

 Google android cihaz güvenliğine yeni bir bakış açısı getiriyor. Google'ın yakın zamanda duyurduğu SmartLock projesi cihazlara dağıtılmaya başlandı bile.












SMARTLOCK'UN FARKI NE?

SmartLock adıyla da belli olduğu gibi çok fonksiyonel ve akıllı güvenlik seçenekleri sunuyor. Bunlar şimdilik 3 tane;

1) Trusted Places

2) Trusted Faces

3) Trusted Voices


Trusted Places: İlk olarak cihazınıza evinizi, işyerinizi, vb. yerleri tanıtıyorsunuz. Sonrasında ise cihaz kendi konumunu takip etmeye başlıyor. Cihaz tanımladığınız yerlerden birine girerse kendi kullanımını kolaylaştırıyor, güvenliği azaltıyor.








Trusted Faces: Bu çoğu Android cihazda bulunan bir özellik. Ayarlardan ve güvenlik sekmesinden ekran kilidini Yüz Tanıma olarak değiştiriyorsunuz. Sonrasında ise cihaza ön kamera yardımıyla yüzünüzü tanıtıyorsunuz. Artık cihaz, ekran kilidini sizin yüzünüzü görünce açacak. Fakat her ihtimale karşı yeniden bir PIN kodu da oluşturuyorsunuz.


Trusted Voices: Bu özellikle ise cihazınızın kilidini sesinizle açıyorsunuz. Sesinizi tanıtıyorsunuz ve  yine her ihtimale karşı bir de PIN kodu veya şifre tanımlıyorsunuz. Bu adımlardan sonra ise cihazınızın kilidini açmak için artık ona "OK Google" diye seslenmeniz yeterli oluyor.








Google SmartLock'u Android cihazlara kademe kademe dağıtıyor. Bu da, bu özellikleri elde edebilmek için biraz beklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Bir diğer şart ise cihazınızın Android versiyonunun Lollipop yani 5.0 veya üstü olması. Tam belli olmamakla beraber muhtemelen Google SmartLock' u sadece Android Lollipop çalıştıran cihazlara dağıtacak.


AfkTech ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder