30 Mart 2015 Pazartesi

AKILLI SAATLER NEDİR? AKILLI SAATLER İLE YAPABİLECEKLERİMİZ NELERDİR?

Merhaba, bu yazımda çok üstün özellikleri olan fakat keşfedilemediği için popüler olmayan bazı saatlere değineceğim, "Akıllı Saatler"







SAATLER AKILLANIYOR MU?

Evet. Saatlerimiz de artık telefonlarımız gibi değişime uğruyor. Saat anlayışı kökten değişiyor. Akıllı Saat ise yeni saatlerimize verilen ad.


AKILLI SAATLERİN FARKI NE?

Yeni saatlerin farkı kolunuzda takılı durup zamanı söylemekten çok daha fazla hünerleri olması.


NEDİR BU HÜNERLER?

Bir kere akıllı saatler artık sadece mekanik değil. Yani saatlerde işletim sistemleri mevcut. İşletim sistemlerine göre akıllı saatler 3'e ayrılıyor;

Apple Watch
Android Wear
Microsoft Band

1. Apple Watch




İsminden de anlaşıldığı gibi Apple' ın ürettiği saat. iOS işletim işletim sistemi çalıştırıyor ve sadece iOS ile çalışan telefonlar ile kullanılıyor. (iPhone)


2. Android Wear




Bu saatler Android Giyim kategorisi altında toplanıyor. Saat Android çalıştırıyor ve Android ile çalışan tüm telefonlar ile uyumlu. Aslına bakarsak, bu Android' in ürettiği bir saat değil. Her telefon firması kendi telefonları için saat üretiyor. Fakat değişen birşey olmuyor çünkü bu saatler diğer Android telefonlar içinde uyumlu.


3. Microsoft Band




Bu ise Microsoft' un ürettiği bir cihaz. Saat değil ama bileklik. Özellik bakımından bir eksikliği yok yani. Bu bileklikler ise Windows ile çalışıyor ve Windows çalıştıran diğer Lumia benzeri tüm telefonlarla uyumlu. Fakat tasarım yönünden geri kalmış gibi görünüyor.

AKILLI SAATLER İLE YAPABİLECEKLERİMİZ

Akıllıer saatler ile yapılabilecek çok şey vardır. Yapabileceklerimizi Android Wear üzerinden şöyle sıralayabiliriz;

-Google Play Store da "Kategoriler" bölümünde Android Wear için ayrı bir kategori mevcut. Buradan saatimize farklı uygulama ve oyun indirebiliriz.

-Saatimizi telefonumuza bağlayarak gelen mesaj ve bildirimleri saatimizden yönetebiliriz.

-Saatimiz ile navigasyon kullanabiliriz.

-Eğer koşu yapıyorsak saatimiz ile kaç adım attığımızı ne kadar koştuğumuzu öğrenebiliriz.

-Herkesin mutlaka telefonunu bulamadığı olmuştur. Saatimiz ile telefonumuz sessizde olsa bile telefonumuzu çaldırabiliriz :).

-vs. vs.

Saatler ile yapabilecekleriniz Android Wear üzerinden sıraladık. Bu özellikler Apple Watch da da Microsoft Band da da çok fazla değişiklik göstermiyor. Fakat Apple Watch tasarımda biraz önde gibi. iOS kullanıcısıysanız ve saat almayı düşünüyorsanız Apple Watch önerilir.

AfkTech



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder