31 Mart 2015 Salı

Wi-Fi ÇEKİM GÜCÜNÜ ARTTIRMAK!

Çoğumuz telefonumuzun Wi-Fi'ının çekim kapasitesini yadırgamışızdır. Her zaman en yüksek sinyal için uğraşmışızdır. Veya hacker lar bir Wi-Fi kırabilmek için BackTrack'in başında sabahlamışlardır. Fakat komşuları bunu bir yoldan öğrenince bütün emekleri boşa gitmiştir.






 Ya da diyelim ki, oturduğumuz evin yanından cadde geçiyor. Cadde'nin karşısında da bir cafe var ve ücretsiz internet sunuyor. Elbette bu Wi-Fi bir yolla çekmek istersiniz. Bunun için bir alet yapabileceginizi söylersem?






A) İşte Wi-Fi çekicinin yapımı;

1- Bir plastik ve 4-5 litrelik şişe alıyoruz.

2- Şişenin ağzındaki eğrili kısmı kesiyoruz.

3- Bu sayede kestiğimiz parça bir çanakmış gibi oluyor.

4- Çanağımızın iç kısmını alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Folyonun her tarafa kaplanması ve büzüşmemesi önemli.

5- USB Wi-Fi adaptör kullanıyorsanız bu çok işinize yarıyacaktır. USB adaptörü çanağımızın kapağını açıp, içine yerleştiriyoruz. (Göz kararı ile odak noktasını bulmaya çalışın.)

6- Adaptörümüzü olabildiğince kısa bir kabloyla bilgisayarımıza bağlıyoruz.

   
  Çanağımız hazır. Şimdi hedef modeme doğru çevirmemiz lazım. Fakat çanağın yönü çok önemli yani nokta atışı yapmalısınız. Eğer yönergeleri doğru uyguladıysanız mutlaka sonucu göreceksiniz.



B) Modeminiz var ama bir yere gideceksiniz ve gittiğiniz yerde de kullanmak istiyorsunuz fakat sinyal kapasiteniz buna elverişli değil. Modemin sinyal kapasitesini arttırmak için;

1- Karton gibi düz bir cisime folyo yapıştırın.

2- Modeminizin antenlerini dik yapın ve gideceğiniz yere göre antenlerin arkasına folyo kaplı kartonumuzu koyun.


 Bu sayede modemimizden çıkan ters sinyalleri gideceğiniz yere doğru yansıttık. Bir tarafa giden sinyal azalırken, diğer tarafa giden arttı.


C) Telefonunuzla Wi-Fi çekmek istiyorsunuz ama adaptör takamıyorsunuz. Telefon veya tabletin Wi-Fi kapasitesini arttırmak için;

1- Telefonunuzun veya tabletinizin içini aciyorsunuz.

2- İçerdeki Wi-Fi antenini buluyorsunuz.

3) Antene bit kablo bağlayıp telefonun kulaklık girişinden çıkarıyorsunuz.


Gözle görülür bir artış sağlar ama kesinlikle tavsiye etmem. Çok ilkel bir yöntemdir. Telefonunuzun hem şıklığını bozacaktır hem de bunu yaparken cihazınıza hasar verebilirsiniz.

DETAYLI ANLATIM İÇİN>>>>


AfkTech



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder